Grunderna av smycken stil

Dela

Tweet

Stift

Reddit

Ficka

Denna publicering kan bestå av affiliate länkar. Se vår sekretesspolicy.

Om jag hade min metod jag skulle bära smycken, en fantastisk par klackar samt inget annat.
Jada Pinkett Smith

Smycken trender modifiering från år till år – en säsong, vi får se enorma uttalande bitar, liksom nästa, handlar det om subtilitet. Men oavsett vilka trender säger du alltid ha den perfekta att titta på dem som förslag liksom inte regler. Bucking trender aldrig visar en brist på finess. Om något, det visar att du är positiv tillräcklig för att uppfylla din egen smak.

När din smak är Off-Trend

Låt oss tillstånd du får gift, liksom du drömt om svart diamant förlovningsringar så länge du kan minnas. men butikerna är fyllda med vanliga klara diamant ringar, samt smycken butik associera höjer ett ögonbryn på dig för att be om färgade diamanter. Vad gör du? Tja, upptäcka en mer smycken butik för en. liksom andra följa ditt hjärta. handla ringen som gör att du mår bra.

Här är det sak om smycken stilar: som med kläder, finns det klassiker samt on-trend bitar. Trender kommer liksom går, liksom klassikerna stanna kvar. Men även utanför trend stilar sällan i onåd permanent. Liksom grödan topp samt hög midja byxor, trendiga stilar cykel. Så om du gillar ett smycke stil som är off-trend, tänk på dig själv en framåttänkande trendsättare – sedan en dag att bit sannolikt kommer att vara en alla vill ha.

En kort historia av smycken Trends

För att sätta saker i perspektiv, hjälper det att titta på att ändra smycken trender under lång tid. Även trender stilar kan hänföras till specifika exceptionellt begåvade designers, de är sällan en följd av ohämmad kreativitet. Istället är de historiska inspirationskällor, till följd av förändringar i samhället, politik, samt ekonomi. här är några huvudteman i smycken stilar genom 20-talet till vår nutid.

Edwardian

Den Edwardian period, uppkallad efter kung Edward av fantastiska Storbritannien från 1901-1915, med fokus på ljus, delikat smycken. Diamanter säkerhet i platina var de mest populära. andra ädelstenar ingår rubiner, smaragder, samt safirer. Motiven var fantasifulla, liksom bågar, band, liksom sportevenemang.

Art déco

Den art deco-perioden 1915-1935 var inspirerad av kubismen liksom Fauvism i konsten. Det var en nostalgisk händelse av Louis XI möbler, med Mellanöstern samt orientaliska influenser. De smycken var något arkitektoniskt, en blandning av glamour samt lyx, med en antydan till stolthet i den tekniska utvecklingen.

Retro-Modern

Retro-Modern period 1940-1950 var en reaktion på andra världskriget. Den var avsedd att rasa mot intetsägande kläder stilar av kriget. De smycken var överdimensionerade, färgstarka, liksom granna. Motiv som blommor och fjärilar blomstrade. Tyngdpunkten låg på naturen, på flora samt fauna, en återgång till Eden, en metod utplåna fasor kriget. med tanke på att ädelmetaller såväl som stenar var knappa, halvädelstenar, som citrin eller akvamarin, användes ofta.

Mitten av århundradet

Mid-talet perioden 1960-1970 var en återgång till feminina värden samt elegans, men smycken fortsatte fokus på naturmotiv – blommor, vinrankor, djur, starbursts, liksom allt annat i den stilen som kan arbetat med mesh eller borstad metall. Matchande smycken set var varm. Du kan bära en föredragen motiv som ett par örhängen, ett halsband och ett armband.

Modern

Den moderna perioden 1970 till vår tid har varit en skarp paus från det förflutna. Konventionella konstruktioner avtagit till förmån för abstrakta mönster. Ädelstenar i gult guld smycken blev en stöttepelare. Designad vände eklektisk, Bohemian liksom mång. Storlek, originalitet, liksom komplexiteten blev framträdande runt 1980-talet som en mycket fler kvinnor in i arbetslivet.

Klassiska smycken stilar

Klassiska smycken stilar är de vintergröna mönster som drar ihop den extremt bästa aspekterna av tidigare trender. De anses häftklamrar. De kan vara kristall pärlor i färger som rosa och korall set i guld för en grundläggande två-strängat halsband. De kan vara ädelstenar uppträdda på ett silver sträng, lätt samt vackra. Eller så kan de fint lager stilar med hjälp av konstläder. Det är svårt att definiera andra traditionella smycken än att konstatera att den använder de bästa idéerna från det förflutna när det gäller metaller, stenar, design, motiv samt en strävan efter elegans.

Trending smycken stilar

trendiga smyckenY, i kontrast till traditionella smycken, är mycket mer fantasifulla, liksom det är ofta tillfälligt som Bling. Tro på jangling halsband samt mousserande örhänge. Massor av tider kan en smycken vara en inkongruös blandning av motsatser – kanske en blandning av stor såväl som små, äkta och falska, konventionella och skandalösa. Konceptet är inte att fokusera på estetik men att lyfta andarna såväl som fira din vilda sida. Kort sagt, det är tänkt att vara lekfullt, en impuls för nyhet. Det bästa av dessa smycken trender alltid fram till klassiker.

Vid denna tidpunkt kan du känna sig skyldig att definiera dig som antingen en klassiker eller en trend-setter. Men det finns inget krav på. Bara tro på smycken i exakt samma metod du tror på kläder. Ibland visar du på din avancerade sida, liksom andra gånger, du kommer att klänning mycket mer lekfullt. På de avancerade dagarna når du för traditionella smycken stilar. Förutom när du känner dig kreativ, spunky eller till och med lite edgy, ha kul med ett trendigt stycke som fångar den energin.

Vänligen lämna det här fältet Utomhus budgetplan fashionista i din inkorg!
E-post *

Kontrollera din inkorg eller spam-mapp för att verifiera din prenumeration.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *