10 bra modefilmer (plus 1!)

Dela

Tweet

Stift

Reddit

Ficka

En av våra största nöjen i livet är mode (självklart). De innovationer, inspirationer, invecklade skapelser av modedesigners … Vi älskar allt. en mer amour? Bra biograf!

Det här inlägget kan bestå av affiliate länkar. Se vår sekretesspolicy.

Vi älskar att transporteras till en gång till en värld eller bara någon annans liv i några timmar. Så, (och vi kan satsa på var vi går med det här, förutsatt att titeln inte har gett oss!) Vi sammanställde en lista med tio av våra föredragna modefilmer.

Topp tio bra modefilmer!

1. Djävulen bär Prada – kostymdesigner patricia fält

Anne Hathaway i djävulen bär Prada

Vi vet det, vi älskar det, vi har läst boken och sett filmen (några av oss otaliga gånger), såväl som om den permanent har infört bekymmer av – Ahem – Miranda Priestly aka vi-all-vet -Vem i oss kan det inte bestridas att det här är en av de bästa modefilmerna för att komma ut de senaste tio åren.

Meryl Streep’s “Blue Sweater” -monologue (du vet att den) är ren film och skärmskrivning geni, liksom kan vara den bästa scenen i filmen. Det är allt.

2. Annie Hall – Kostymdesigner Ruth Morley

Diane Keaton som Annie Hall

Vi satsar Woody Allen skulle bli förvånad över att upptäcka en av hans filmer på en lista med modefilmer, men det är tack vare den gudomliga Diane Keaton som Annie Hall gör klippet. Det är uppenbart att hon tog sin personliga stil till det här nu klassiska, om inte ursprungligen oortodox, kärlekshistoria.

Och det är Woody’s (och kostymdesigner Ruth Morleys) Genius att ge sitt rum att göra det som har gjort det en mycket moderiktig film.

3. Frukost på Tiffany’s – Kostymdesigner Edith Head

Audrey Hepburn som Holly Golightly i “Frukost på Tiffany’s”

Ingen lista över modefilmer kan eventuellt vara totalt utan “frukost på Tiffany’s.” Eventuellt är det mest fantastiska med den här filmen att dess mode fortsätter att släppas idag.

Under ett halvt årtionde senare sportar kvinnor fortfarande mörkt, svarta inramade solglasögon, flytande kattögon och, eventuellt den mest kända bilden från filmen, den givenchy skapade lite svart klänning. Även Audrey Haute Hair Style är fortfarande mycket eftertraktad.

4. Desperat söker Susan – kostymdesigner Santo Loquasto

Rosanna Arquette och Madonna i desperat söker Susan

Säkerställa sin plats som modeikonen, Madonna visade sin personliga stil i den här traditionella 80-talets flick. Förutom det var inte bara Rosanna Arquettes karaktär som var fast besluten att klänning som den materiella tjejen.

Utgivandet av denna film såg kvinnor såväl som tjejer från alla delar av jordklotet som sportar fingerlösa handskar, gummiarmband, liksom “pojke leksak” bältespännen.

5. September-utgåvan – (dokumentär, kostymdesigner n / a)

En gång i en livstid inuti tre av branschens ikoner: Vogue, Anna Wintour samt sammansättningen av den viktiga Vogue September-utgåvan – den största (bokstavligen såväl som figurativt) tidningsfrågan på året för alla modepublikationer .

Den här filmen är i en egen klass sedan av vinsttillgången till det ger bara dödliga som oss i World of Ms. Wintour samt alla saker mode.

6. Bonnie & Clyde – Kostymdesigner Theadora Van Runlek

Bonnie & Clyde

Björnen! Sjalen! Pearl-hanterade revolver! Faye Dunaway, underbar som någonsin, katapulted till mode ikon status med frisläppandet av Bonnie & Clyde 1967. Kombinationen av hennes penna kjolar samt korta ärmtröjor med silkesblusar samt berets gav Bonnie den perfekta juxtapositionen av en (mycket ) Dålig kvinna i bra tjejkläder.

7. Clueless – Kostymdesigner Mona maj

Alicia Silverstone som Cher i “Clueless”

Kjolarna var korta, strumporna var över-knä samt datorprogrammet som blandades såväl som matchad Cher garderob var avundsvärd! Godhet vet att vi har haft många en dag när, efter smärtan på morgonväckarklockan slår av, skulle vi ha älskat att ha en dator välja vår outfit för oss! Plus, Cher-linjen om hennes festkläder som är “för bindande” är ovärderlig (och alltför relatabelt!).

8. Pretty Woman – Kostym Designer Marilyn Vance

Richard Gere liksom Julia Roberts i “Pretty Woman”

Liksom Audrey’s LBD, har den röda klänningen och vita handskarna som bärs av Julia Roberts i vacker kvinna hamnat i ikoniska och synonymt med den här traditionella filmen. För att inte tala om en av de bästa modefilmmontage tillsammans med den ack så passande ”Pretty Woman” av den legendariske Roy Orbison liksom oförglömliga liksom strålande ”Jag måste gå butikPing nu “Scene (efter Julias karaktär vivian är ursprungligen vändad av Snooty ShopGirls).

Vem var det som sagt ser bra ut är den bästa hämnden?

9. Scarface – Kostymdesigner Patricia Norris

Michelle Pfeiffer i “Scarface”

Med sina obevekliga dunklinjer, perfekt bob och glänsande röda läppar, har Michelle Pfeiffers Elvira Hancock stil i miles. Fortfarande refereras idag i tidningen sprider sig såväl som av kändisar lika (kom ihåg Rihannas röda matta utseende från årets grammys?), Är karaktärens hela utseende glamorös såväl som chic, med en kant.

Filmen kan vara en titch på den våldsamma sidan, men det är Elviras ensembler som är verkligen mördare.

10. Sex samt staden – kostym designer patricia fält

Damerna av “kön såväl som staden”

Det är ingen överraskning att efter det att den mest fashionabla showen på tv, den SATC-filmen skulle vara säker på en plats på den här listan. Vi stämde in på tv-showen så vi kan inte bara se vad som hände i sin kärlek, men så mycket mer för att se vad tjejerna skulle ha på sig.

Satc var mode framåt såväl som inspirerade många trend, från namnskylten, till de överdimensionerade blomstångarna till den oändliga parade av lyxskor; Vi älskade dem alla (även när vi hatade dem). Förutom när fab fyra slog den stora skärmen var vi där för att se varje klänning, alla tillbehör, liksom varje dshoe. Natch.

Bonus – 11. Pret-a-Porter

Kostymdesigner Catherine LeteRrier med Jean-Paul Gaultier, Sonia Rykiel, Christian Lacroix, Thierry Mugler, Robert Altmans foray i modevärlden kan ha slagit några människor som lite för avantgarde, men det är ingen tvekan om att det här är en av de stora Filmer om branschen. Smart och ibland Irreverent är det en titt på mode genom ögonen på en av biografens heltids stora styrelseledamöter.

Även om vissa kanske tänker på “frukost på Tiffany” för att vara den quintessential modefilmen, tycker vi att alla dessa filmer, som de flesta stora samlingar av någon typ av konstform, erbjuder oss sådana stora mode stunder som kollektiv, i motsats till att man är Den klara högsta modefilmen. Liksom mode själv, alla dessa filmer matar av varandra, de äldre inspirerar de nyare och de nyare som visar de äldre i ett nytt ljus, från ett moderniserat perspektiv.

Så, varför inte få dina vänner tillsammans för en modefilmfestival? Din garderob (och ganska möjligen din själ) Tack!

Vänligen lämna det här fältet Utomhus budgetplan fashionista i din inkorg!
E-post *

Kontrollera din inkorg eller spam-mapp för att verifiera din prenumeration.

Published

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *