Vad är ett tillverkare som föreslog detaljhandelspriset (MSRP)

Tweet

Stift

Reddit

Ficka

Maker föreslog detaljhandelspriset (MSRP), är det pris som tillverkaren föreslår att återförsäljaren måste sälja ett föremål för. Det skapades för att försöka stabilisera prissättningen av objekt, särskilt varumärken, över butikerna.

Det här inlägget kan bestå av affiliate länkar. Se vår sekretesspolicy.

Vilka shoppare vet inte är att tillverkaren föreslog att detaljhandelspriset inte alltid är baserat på hårda nummer eller någon formel i sig finns det ingen standardisering om hur en tillverkare måste beräkna MSRP av ett föremål och i många fall är baserat på Vad tillverkaren tycker att du kommer att betala. Fall i punkt, designer t-shirt. Processen och materialen som används för att göra designer T-shirts är ganska lika som processen och materialet som används för att göra din Hanes varumärke T-shirt. Faktum är att många designer etiketter köper sina t-shirts grossist från American Apparel. Ändå kan MSRP vara $ 50 + på designerns skjorta, och en butik kan sälja det till ännu mer. Varför? Eftersom du kommer att betala mycket mer för designermärket.

Bottenlinjen är att något bara är värt vad du, shopparen och dina medhandlare är redo att betala för det, inte vad tillverkaren eller butikens prissättning säger. Jag vet att det är svårt att tänka på dig, konsumenten har kontroll över prissättningen, men i ett marknadsdrivet samhälle är du i förarsätet. Men om priset blir för lågt (Hej Saks Fifth Avenue), kommer det inte att vara lönsamt för säljaren av varorna att sälja / göra varan. Så är det avgörande att hitta en balans mellan att göra affären och hålla företagen levande.

Vänligen lämna det här fältet Utomhus budget Fashionista i din inkorg!
E-post *

Kontrollera din inkorg eller spam-mapp för att bekräfta din prenumeration.

Published

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *