Vi är heta på klackarna över vad dessa framträdande mode-idiom samt fraser indikerar

Dela

Tweet

Stift

Reddit

Ficka

Det finns ingen skirting problemet: US damer på tbf är alltid heta på klackarna av en otrolig affär, beredd att halsduk upp vad som helst får oss att se söta ut som en knapp. Hej, vänta en minut, är det mig eller är det en hel del kläderrelaterade fraser pågår här? Knappar, kjolar, klackar. . . hmmm. Bara för sparkar bestämde vi oss för att få scoop om ursprunget till några typiska modemedicin och fraser. Här är lowdown.

Denna publicering kan bestå av affiliate länkar. Se vår sekretesspolicy.

Vilka modemedlemmar betyder

Kjol frågan

Wow, några av detta ord origin saker blir tunga (Viking invasioner såväl som det gamla norra språket). Whew. Bottom line: “kjol” började dyka upp på engelska runt 1300 (mycket pre-mål), en tid då bylens gränser kallades “utkanten”. Människor reste ofta dessa utkanter istället för att passera direkt med en stad för att förhindra obekväma eller besvärliga situationer (typ av precis, hur jag kör bara för att förhindra galenskap i specifika auto parkeringsplatser). Sådan svår info, eller hur? Hej, jag gillar att säga, “Jag kommer inte att kjolera frågan-jag älskar en hel del.”

Varmt på klackarna

Den som känner mig är välmedveten att jag är en sucker för klackar. Nästa gång jag släpper min enda till en Bandolino-pump, men jag tror på det spelet där människor gör varandra antagandet av något med “du blir varmare. . . heta “ledtrådar. Men nollställning på något har gjort med (vända dina ögon, vegetarianer) en jaktrekommendation där hundar faktiskt är på klackarna i deras byte, i varmt strävan efter middag (som också utvecklats till “Få varmare” frasen i Sökningen -The-objektspelet). Wow, vem visste?

Hatten av för dig

Ah, fick en kampanj? Betygsätt en otrolig Sök i din föredragna butik? Tja, “hattar till dig” för en uppgift bra gjort. Att ta av eller tippa en hatt demonstrerar respekt eller godkännande, så bra erbjudanden om tider som människor använder denna fras för att erbjuda gratulationer.

Söt som socker

Jag har vanligtvis undrat på den här. Jag menar, kattungar (skrika ut till min 7-månaders gamla tabby, mango), ja. Spädbarn, förstås. Men vad är så speciellt om en knapp som gör det sött? Jag ser inte bilder av knappar som gör rundorna på Facebook med valet att “gillar” om det är sött. Jag avviker. Hur som helst, ser ut som frasen kommer från konceptet som små = söt (ah, tillbaka till kattungar såväl som barn igen). Det finns också information som flyter runt att det inte har något att göra med klädknappar, men i stället kallas blomman en “bachelor-knapp”. Förmodligen var knoppen sött, såväl, resten är historia.

Flyga vid sätet för mina byxor

Tack och godhet för teknik. Tillbaka på dagen, innan flygplan hade fancy styrsystem, svarade piloter allmänt på ett plan reaktion baserat på feedback som de kände (få det här) från sätet på sina byxor (den största punkten att komma i kontakt med en person hade med planet) . Allvarligt. Tja, vi måste hålla med. . . åtminstone när det gäller mode. Beroende på var vi ska, handlar det om byxorna.

Dra åt bältet

Mmmm . . . Ta ut rostade potatis samt paj (eller inte). Ursprunget till denna bältrelaterade mode idiom har mycket att göra med mat samt bristen på det under den utmärkta depressionen. Scarfing upp (vi kommer till den senare) maten betydde att ha en god måltid “under deras bälte.” Hungrigare – och som en följd var tunnare-människor “att strama sina bälten”, på ett mål att ändra omständigheten till deras fördel.

Halsduk

Åh, mildaste av sålar,

Vad höjer din överklagande med stor detalj?

Varför, det är inte en fråga. . .

Och alltid älskling under en midnatt försäljning.

Ok, jag gjorde absolut det. Men verkligheten är, det kan vara från Shakespeare-ursprung. Begreppet scarfing något upp (var det en skoförsäljning eller en kalkonplatta) kommer från Macbeth: “Kom, Seeling Night, Scarf upp det ömma ögat av ynklig dag. . . “Det verkar som” Scarf Up “menade att snabbt täcka upp något tills det var ute av sikte (eller minne) och gått för gott. Hmmm. Sorts som exakt hur amerikanska fashionistas har en förmåga att tömma varuhushyllor.

Okej, damer, alla typer av andra intressanta fraser samt mode idiomer som slår dina strumpor av?

Vänligen lämna det här fältet Utomhus budgetplan fashionista i din inkorg!
E-post *

Kontrollera din inkorg eller spam-mapp för att verifiera din prenumeration.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *