T-shirtens historia

T-tröjan som nuförtiden är så populär överallt på planeten var tvungen att uthärda många kontroversiella tvister tills det accepterades som en kläder på egen hand.
Så roligt som det kan låta idag, T-shirts började som underkläder. Det var inte BH; Det var inte Zephyr eller Knickers, utan T-tröjan. Under första världskriget hanterade de amerikanska soldaterna värme i sitt uppdrag och de såg att européerna hanterade sommarvärmen mycket enklare, eftersom de hade lätta bomullst-tröjor som underkläder, medan amerikanerna hade ullflanell. Så det första stället där T-tröjan hittades var Europa, och därifrån nådde den i hela världen. Under andra världskriget hade varje soldat en T-shirt som underkläder.
Dessa tidsmode accepterades inte så lätt som det är idag, varje nytt klädelement var tvungen att uthärda allvarlig kritik innan de tolererades och av den anledningen slitna.
Hollywood-industrin bidrog avsevärt till att T-shirts utvecklades från underkläderstatus till en klädelement på egen hand. John Wayne, Marlon Brando och James Dean var de första som chockade publiken genom att bära sina underkläder på nationell TV.
T-shirt HistoryMarlon Brando bar sin t-shirt rippade i sin film “A Streetcar Named Desire”, medan James Dean bar sin T-shirt utan att något täcker den i sin film “Rebel Without a Cause”. På grund av filmens tema ansågs T-tröjan också vara en symbol för ungdomsuppror och det ansågs vara coolt och slutligen accepterat.
T-shirthistorikets namn, T-shirt, kom från sin enkla form, bokstaven “T”, och i slutet av världskrigen är T-shirthistorien på väg att ta slut.

0/5 (0 recensioner)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *